IPOSZ

Felhívás

Tisztelt Fémiparos Vállalkozó Társunk!

Örömmel tájékoztatom Önt, hogy az Országos Fémipari Ipartestület szakmafejlesztési és szervezetfejlesztési terve, amit a 2013-2020 közötti években munkánk fő célpontjába állítottunk, a megvalósulás időszakába lép.

 

A programunk fő céljai a következők:

A szakképzési feladatok ellátásának, hatékonyságának és szakszerűségének magas szintű minőségi végzése. Kiemelten a fémiparban működő vállalkozások alkalmazottainak és tulajdonosainak közép – és a felsőfokú képzése a felnőtt továbbképzés- átképzés tekintetében, a működő gazdaság részére piacképes szakemberek nevelésében vagyunk elkötelezettek.
Fontosnak tartjuk, hogy ezek során egyenlő esélyű képzést, nevelést és hozzáférési lehetőségeket biztosítunk a hátrányos helyzetben lévő csoportok tagjai számára is.
Kiemelt feladatunk, hogy a foglalkoztatás elősegítésével, a munkanélküliség csökkentésével és annak megelőzésével foglalkozzunk, a társadalmi és gazdasági felemelkedés eszközeinek segítségével. Ennek érdekében együttműködünk a helyi és gazdasági önkormányzatokkal, továbbá a munkaadói, munkavállalói érdekképviseleti szervezetekkel ezen közfeladatok elvégzésében összhangban az Alapszabályunkban megfogalmazottakkal más egyetemes vállalkozói érdekekkel.

Elsőrendű feladatunk és célunk az ipartestületünk által képviselt fémfeldolgozói ipari, vasipari, gépipari, műszerészipari és kapcsolódó szakmák érdekeinek érvényesítése az üzleti, a piaci lehetőségek felkutatása, a technikai és technológiai ismeretek bővítésének elősegítése, az ipartestületi hagyományok ápolása, a hazai és külföldi szakmai szervezetekkel közvetlen kapcsolat kialakítása.

Szeretnénk elérni, hogy a magyar vasipari vállalkozások gazdasági teljesítménye egy összegző szakmai fejlesztési tanulmányban olyan tervezhető, számszerűsíthető dokumentummá álljon össze, ami orientálná a szakmai, pénzügyi befektetőket, a terület- és településfejlesztő szakértőket, vállalkozásokat. Nemzetgazdasági águnk fejlesztését készítő szakmai műhelyeket. Ez jobban tervezhetővé teszi a közép- és felsőfokú fémipari szakemberképzést. Ennek a pályázatnak a megvalósítása 2013. december 31-ig terjedő időszakban történik. Az előkészítés, szervezés és tervezés időszaka a vége felé közeledik.

 

2013 júniusától az ország 20 megyéjében Fémipari Konferenciát rendezünk az adott terület politikai vezetői, szakképző intézetek, anyag- szerszámkereskedők, szerszámgép-forgalmazók gazdaságfejlesztő szervezetei képviselőivel, és várjuk minél nagyobb számban a családi-, mikró-, kis-középvállalkozóit a fémiparnak minden területéről.

Ipartestületünk honlapja 2013. június 1-től folyamatos működésében, biztosítani tudja, hogy az információk közvetlenül elérhetők lesznek a projektek híreiről, rendezvényeiről. A fenti elérhetőségű honlapon és ipartestületünk e-mail címén is már most minden információt biztosítani tudunk.

Hogy érdekképviseleti munkánk sikeres legyen, szükség van minden fémipari vállalkozás együttműködésére, összefogására.

Ezért felhívással fordulunk a magyarországi fémipari vállalkozásokhoz, hogy jöjjenek el konferenciánkra és vitassuk meg közös dolgunkat.
Külön-külön minden rendezvényre, fórumra meghívókat küldünk azzal, hogy részvételükkel és a lehető legtöbb fémiparos társunk részvételével valódi tényfeltáró- és a működést segítő konkrét gazdaságfejlesztési tervek készüljenek.

Kérjük, hogy a projekt sikeres megvalósításában aktívan vegyen részt. Környezetükben lévő vagy Önnel kooperációs partnerként együttműködő fémipari vállalkozókkal beszélve segítsen, hogy minél többen jöjjenek el rendezvényinkre és a továbbiakban működjenek együtt.

Felhívásunk szól minden fémiparos vállalkozónak, aki:

  • Szerkezetlakatos
  • Galvanizáló
  • Géplakatos
  • Hőkezelő
  • Szerszámkészítő
  • Mezőgazdasági gépszerelő
  • Kovács
  • Hegesztő
  • Fémforgácsoló
  • Öntő

és egyéb fémipari ágazatban végzi vállalkozói tevékenységét.

 

Célunk, hogy minél több vállalkozást tagjaink között tudhassunk a fémipari vállalkozások teljesítményének növekedését segítő közös munkánkba.

Várjuk észrevételét a megyei konferenciákon!

 

Dorog, 2013. június 1.

Üdvözlettel:

ofi_signature_szgy.png
       Szűcs György
           Elnök